WINE & FOOD NIGHTS
Geniet van deze heerlijke driereeks met wijn degustatie en food

Niveau:
Salvator VandewalleTom De VosMarino Opsomer

In de prijs voor deze reeks is het eten en de wijn inbegrepen.
Extra drankjes worden apart afgerekend.
De prijs is incl BTW.  

OPGELET : je kan ook voor elke avond afzonderlijk inschrijven.

Wat mag je verwachten?

Deze reeks is bijzonder. We halen 2 top sommeliers naar Fox Flambé voor 3 avonden wijn en food. 

Op 21/04/23 start Salvator met Spanje. Hij maakt een selectie van een tiental Spaanse wijnen uit het gamma van La Buena Vida voor wie hij werkt. Hij zal jullie meenemen doorheen de rijke Spaanse wijncultuur en de balangrijkste streken en druivenrassen laten proeven. Hierbij zal tom De Vos een aantal lekker spaanse tapas voorzien.

Op 19/05/23 zal Marino jullie meenemen door Frankrijk, en dan hoofdzakelijk door de Loire, Bourgogne en Rhone streek. Van Marino kan je verrassingen verwachten! Tijdens de avond brengen we jullie een mooie selectie kaas en brood.

Op 09/06/23 krijgen we een battle tussen Salvator en Marino, en zullen zij Spanje (Salvator) en Portugal (Marino) tegen elkaar zetten. Tom De Vos zorgt voor wat lekkere gerechten bij de degustatie.

Hoewel deze degustatie niet als doel heeft om wijn aan jullie te verkopen zal het toch mogelijk zijn om de geproefde wijnen aan een interessante prijs te kopen.

Salvator Vandewalle

Specialisatie:
Spaanse wijn


Salvator heeft een verleden als sommelier in verschillende horeca zaken. Vandaag is hij sales verantwoordelijke naar horeca voor Spaanse wijn specialist La Buena Vida. Hij is ook docent bij 'Eigentijds Vlaams Wijninstituut' 

Diploma's WSET diploma en Weinakademiker

Ontdek meer van deze chef

Tom De Vos

Specialisatie:
Gastronomische themakeuken


Tom De Vos is 54, geboren in Gent, en al meer dan 29 jaar Bruggeling.
Hij volgde een opleiding als slager-traiteur en ging daarna in Nederland werken, bij een groot snack- en vleeswarenbedrijf, waar hij exportmanager werd.

Vandaag runt hij een succesvol tradingbedrijf dat gespecialiseerd is in kip en kalkoenvlees.

Hij is een gepassioneerde kok en een onvervalste foodie, die Europa doorkruist om in toprestaurants te eten en te leren.

In ‘Fox Flambé’ wil hij die passie met je delen.

 

 

Ontdek meer van deze chef

Marino Opsomer

Specialisatie:
Biodynamisch en natuurwijnen


Marino heeft verschillende titels, Sommelier Conseil - Université du Vin de Suze-La-Rousse, Maître Sommelier en Vins de France en ook Wereldwijnmeester.

Van 2001 tot 2016 was hij Sommelier in Restaurant Bartholomeus.
Van 2016 tot heden is hij Sommelier / Aankoop / Verkoop bij Pinot te Knokke

Hij is gepassioneerd door al wat culinair is, zo gaat hij voortdurend op zoek naar wijnen met finesse en elegantie.

Ontdek meer van deze chef

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in onze workshops en laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier.