Wat

WE DON'T NEED NO EDUCATION

Bij een Fox Flambé workshop zit je telkens een paar uur samen met gelijkgestemden die meer willen weten over eten en drinken.

Samen met een chef maak je afhankelijk van de workshop een gerecht of een volledig menu klaar, en ga je samen proeven en eten.

De beleving en sfeer is zeer belangrijk. Daarom willen we Fox Flambé niet als een school zien, maar als een oord van goeie smaak en gezelligheid. 

Schrijf je in, of met een vriend, vriendin of vriendengroepje, en stap in een avontuur van alles wat lekker smaakt.

CHEF IN THE HOUSE

We kennen allemaal het beeld van de chef die in zijn inox kookparadijs voor ons de lekkerste gerechten klaarmaakt. Maar eigenlijk zijn de tijden van de achteraan in het restaurant weggestoken keuken een beetje voorbij. Sommige restaurants hebben een ‘kitchen table’ , andere hebben een open keuken.

De chefs hebben niets meer te verbergen in hun keuken en willen meer voeling met hun klanten. Bij Fox Flambé halen we die chefs uit hun restaurant en droppen we ze in onze open keuken. Wij gaan samen met de chef een maaltijd bereiden en dat lekkers samen in alle gezelligheid degusteren. We gaan met de chef terug naar de essentie, en we bereiden met goeie seizoengebonden producten samen een smakelijk menu.

Wedden dat de chefs ook iets gaan bijleren?

PURE TASTE ACADEMY

Een jaar lang workshops volgen om je keukenskills te verbeteren: how cool is that?

Een jaartraject bestaat uit 10 workshops van ongeveer 4 uur. We werken een heel jaar in een kleine groep tot max. 16 mensen. Je kan voor jezelf boeken, maar ook voor een groep, want samen koken is nog gezelliger!

PIMP YOUR DISH

Wij organiseren ook workshops rond een thema. Denk aan ‘sushi’, ‘Vlaamse klassiekers’, ‘dessert op het bord’, ‘Indisch koken’, ‘de perfecte steak’, ‘vegan food’, ‘tapa’s’, ‘barbecue’, ‘bouillabaisse’… Allemaal eenmalige workshops, waarbij je over één thema alles leert om je gerecht te verbeteren. Check regelmatig eens onze site voor een update van onze workshops.

FAQ

Wat is er inbegrepen in de prijs ?

Inbegrepen: het gebruik van de open keuken, de tijd van de chef, alle ingrediënten, de eindschoonmaak en daarop 21% BTW.
Behalve water, zijn dranken niet inbegrepen. Er is wel een bar waar je allerlei drank kan bestellen.

Zijn alle data voor de Pure Taste Academy reeds vastgelegd?

Ja. De 10 data voor elke worshops liggen vast. Die data zijn altijd op dezelfde dag (bijvoorbeeld altijd op dinsdag), en nooit tijdens een schoolvakantie. Alle data worden gecommuniceerd per mail na je aanvraag tot inschrijving.

Wat als ik op een datum in Pure Taste Academy niet kan komen?

Je kan een workshop helaas niet verplaatsen of uitstellen. Je kan wel iemand gelukkig maken en je plaatsje voor een keer afstaan. 

Wanneer moeten we betalen?

Na het verzenden van je aanvraag tot inschrijving ontvang je een email met alle praktische informatie over jouw workshop(s). In die mail staat ook een uitnodiging om te betalen. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van je betaling.

Moet ik de 10 workshops van Pure Taste Academy integraal vooraf betalen ?

Neen. Je schrijft in voor 10 workshops, maar bij inschrijving betaal je indien gewenst slechts de helft van die workshops. In november krijg je dan een uitnodiging om het saldo te betalen. Als je alles ineens betaalt, krijg je een bonus.

Wat gebeurt er allemaal tijdens een workshop?

Het is de bedoeling om alles samen met de chef te doen. We starten altijd met een kleine uitleg over de inhoud van de workshop. Daarna begint de voorbereiding en wordt gewerkt tot alles klaar is om te proeven. Er zal dus ook altijd ruim tijd gemaakt worden om te genieten van wat we klaargemaakt hebben. Na de workshop kan je eventueel nog even napraten in de bar.

MEET & EAT

Naast onze open keuken hebben wij ook een gezellige vergader- en degustatieruimte waar je met 14 personen kan zitten voor een vergadering, teambuilding, degustatie, enzovoort.

FOX PRIVE

Wil je een workshop of evenement op maat, met je bedrijf of met een groep vrienden? Dat kan ook. Wij maken er voor jou en je genodigden een smaakvol event van!

Fox Flambé, it’s all about taste!

Wie

TOM ‘THE FOX’

Tom, ‘the fox’, cookaholic en foodie uit Brugge.

Als kind ging ik elke week mee op restaurant met vader Ignace. Dat heette toen “klantenbezoek”. Vader was vleesleverancier aan de horeca en ‘moest’ de klanten natuurlijk een pleziertje terug doen. Duidelijk een smoes om lekker te gaan eten! Zo kreeg ik de microbe te pakken.

ZO VADER ZO ZOON : The butcher

Na opleidingen sport en schilderkunsten ging ik naar Gent om slager/traiteur te worden. In die periode was ik thuis in het bedrijf ook al bezig met het zoeken van het lekkerste vlees en experimenteerde ik al met het laten rijpen van ribeye en côte à l’os.

Nu ben ik ondernemer in de vleessector. Ik koop en verkoop vlees voor de voedingsindustrie.

REIZEN EN ETEN!

Ik reis veel voor het werk. Mijn leveranciers en klanten kennen mijn passie en nemen mij mee naar de beste restaurants in hun buurt. Spanje, Parijs, Berlijn en vooral Londen zijn m’n favoriete bestemmingen om lekker te gaan tafelen. Ik heb een grote liefde voor de Aziatische keuken – vooral Japan en het Midden-Oosten – en voor al wat fusion is tussen de Europese en de wereldkeuken.

KOKEN MET VRIENDEN

Een goeie vriend kwam alleen te staan, en ik leerde hem wat eenvoudige gerechten maken, zodat hij niet elke dag op restaurant moest gaan zitten. Koken is al jaren mijn ding. Ik ben een gepassioneerde hobbykok, dus een beetje culinair opvoedingswerk voor een vriend, daar was niks mis mee.

JEALOUSY!

Een andere goeie vriend en notoire kookbarbaar – dag Alexander! – was jaloers. Hij vroeg of hij ook naar de kooklessen mocht komen. Natuurlijk mocht dat!

Het is door zijn enthousiasme tijdens en na de lessen dat ik op het idee ben gekomen om kookworkshops te organiseren en Fox Flambé op te richten.

SMAAK

Ik heb veel goeie vrienden die kok zijn – en meester in hun vak. Ik ben geen opgeleide kok, maar weet wel iets over smaak. Als het daarover gaat, luisteren zij ook naar wat ik erover te vertellen heb.

Het is mijn missie om de culinaire passie en kennis van chefs en foodies door te geven aan iedereen die graag meer smaak en meer passie op zijn bord wil!

Dàt is Fox Flambé! … It’s all about taste!

Waar

Brugge

Fox Flambé bevindt zich in een van de belangrijkste invalswegen in het hartje van Brugge.

De hoofdingang vind je in de Ezelstraat 69 in het centrum.
Er zijn een aantal parkeerplaatsen beschikbaar (reserveren noodzakelijk) via de Raamstraat 58, 8000 Brugge.

Ligging

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in onze workshops en laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier.