BROOD
4 workshops over desem brood en varianten

Niveau:
19:00 - 23:00 Stefan Vandaele 280 Euro voor 4 workshops Er is 1 drankje inbegrepen in de prijs (per workshop)

In de prijs voor deze workshop is alles inbegrepen behalve drankjes.

De prijs is incl BTW.  

Wat mag je verwachten?

Je leert eerst je eigen desem maken en onderhouden. Elke worskhop leer je andere soorten brood maken op basis van desem. Je brood neem je nadien mee naar huis.

Datums workshops : 29/1 - 26/2 - 25/3 - 29/4

Stefan Vandaele

Specialisatie:
Zuurdesembrood


In zijn jonge wilde jaren heeft hij de stiel geleerd bij Bakkerij Roose te Aartrijke, dit van 1992 tot 1996.

Van 1996 tot 2000 heeft hij een iets grotere stap gemaakt en is hij bij patisserie De Baere gaan werken in Londen. Rik De Baere was dan juist wereldkampioen patisserie geworden. Dit was voor Stefan een harde tijd maar ook een zeer mooie tijd waarin hij heel veel geleerd heeft.
Daar is hij opgeklommen van medewerker tot verantwoordelijke van het atelier (zowel patisserie als bakkerij).

Ondertussen had hij in london de liefde gevonden en zijn ze dan samen in 2000 naar België terug gekeerd, waar hij onmiddellijk bij Creades aan de slag kon als marsepeinvormer.

Na dat een jaar te hebben gedaan had hij de messte technieken onder de knie en kreeg hij in 2001 een mooie kans om chef te worden in het Europees Parlement. Dit heeft hij  gedaan tot 2003.

Ondertussen had hij het plan opgevat om zelfstandig te worden, en dus zo zijn ze naar Brugge terug gekeerd in 2003.
Toen was hij terwijl aan het zoeken naar een zaak in het brugse, maar is hij bij Patisserie Demare in knokke gaan werken.

2004 was het zover en zijn ze dan zelfstandig gestart.
Geleidelijk aan is hij verliefd geworden op 'desem' en alles wat errond hangt en is hij zich daarin verder gaan verdiepen.

In 2014, is hij 5de geworden op het Belgisch Kampioenschap Bakkerij en in 2017, 4de op het Europees Kampioenschap Bakkerij.

Ondertussen gaat hij al eens snel naar het buitenland om een demo te geven in verband met het werken met desem enzovoort.

Ontdek meer van deze chef

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in onze workshops en laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier.