L.E.S.S. Eatery (binnenkort een nieuwe datum)
Bereid heerlijke gerechten met Ruige Vermeire van restaurant L.E.S.S.

Niveau:
Ruige Vermeire

In de prijs voor deze workshop reeks is alles ingebgrepen behalve drankjes.

De prijs is incl BTW.  

Wat mag je verwachten?

Het verhaal van L.E.S.S Eatery, voorheen Bistro L.E.S.S., start achter de schermen van Hertog Jan, dat na de toekenning van een derde Michelinster uit zijn voegen barst en op zoek moet naar een ruimere locatie. In de originele gebouwen wordt een nieuw concept boven de doopvont gehouden, dat nog het best te vergelijken valt met een uit de kluiten gewassen, culinaire tapasbar. Bistro L.E.S.S brengt op dat moment een simpele, maar doordachte keuken, met Spaanse accenten, vis in blik, vlees op de grill.

Langzaam verschuift de focus van Spaans naar mondiaal, en worden de gerechten verfijnder. Het nieuwe concept op ’t Zand in Brugge combineert gonzende gezelligheid met de vibe van een grootstad. L.E.S.S. Eatery, zoals het nieuwe restaurant intussen heet, serveert nu ook krachtige smaken uit het Verre Oosten en Centraal-Amerika, en bijna altijd in porties die je met het hele gezelschap kunt delen.

Chef Ruige Vermeire zal samen met jullie een aantal gerechten bereiden die in het restaurant geserveerd worden op het moment van de workshop.

Ruige Vermeire

Specialisatie:
Fusion keuken met Europese en Aziatische invloeden


Ruige is de chef van restaurant L-E-S-S by Hertog-Jan Group.

Na een opleiding in Spermalie met stages In Zwitserland Steigenberger hotel , La source ** en Interscaldes ***
is Ruige beginnen werken in La butte aux bois, en dan voornamelijk in La Source. Hij heeft er de volledige transformatie meegemaakt van lekker eten naar hoogwaardig culinair fine dining.
Na 3 jaar is Ruige begonnen in Hertog Jan ***, hier heeft hij gewerkt tot net voor de verhuis naar Zedelgem. 

En toen heeft hij ervoor gekozen om in het nieuwe concept LESS te werken.

Na een paar jaar heeft hij zich kunnen opwerken tot Chef en Medezaakvoerder.
In maart 2019 zijn ze verhuisd naar het Zand en is LESS Eatery ontstaan zoals het nu bestaat.

Foto Ruige by Kris Vlegels

Ontdek meer van deze chef

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in onze workshops en laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier.