The Bastard BBQ LOW & SLOW I
BBQ-workshop met kamado bbq van 'The Bastard'

Niveau:
Tom Degroote 100 Euro Er is 1 drankje inbegrepen in de prijs

In de prijs voor deze workshop is alles ingebgrepen behalve drankjes.

De prijs is incl BTW.  

Wat mag je verwachten

We zijn ervan overtuigd dat de beste manier om een toestel te beheersen is: ermee aan de slag te gaan. Daarom gaan jullie zelf een aantal gerechtjes klaarmaken waarvoor jullie verschillende technieken zullen gebruiken. Jullie worden ingedeeld in kleine groepjes en elke groep krijgt een Bastard ter beschikking.

We beginnen bij het begin: The Bastard aansteken en op temperatuur brengen. Terwijl die op temperatuur komt, is er ruim tijd om de mise-en-place voor de verschillende gerechtjes te doen.

In deze tweede workshop-reeks van The Bastard gaan we dieper in op het low & slow garen. We leren wat de mogelijkheden zijn, welke tools gebruikt worden, welke rubs, enfin, alle ins & outs om zelf thuis aan de slag te gaan.

De naam van deze techniek zegt het zelf, hier is tijd het belangrijkste ingrediënt. Toch zullen we in de tijdsspanne van de workshop een aantal heerlijke gerechten klaarmaken en natuurlijk zorgen we er ook voor dat we ons huiswerk gedaan hebben en jullie kunnen laten proeven van bereidingen waar we de dag ervoor al aan begonnen zijn!

Wat mag je verwachten in deze workshop?

Spareribs
Pulled Chicken
Pulled Pork
Crispy porkbelly
+ enkele sides

Tom Degroote

Specialisatie:
Open vuur - vleesbereidingen - wereldkeuken


Als sales ambassador bij ’s lands bekendste beenhouwer Dierendonck kent Tom Degroote alle geheimen van ‘the world of meat’. Hij is thuis in de keukens van de beste restaurants en helpt chefs het beste stuk vlees te kiezen voor hun bereidingen. 

Tom is ook ambassadeur voor OFYR en THE BASTARD, en Njam TV-chef in het programma 'Open 'Vuur'.

Doordat hij ganse dagen in de hospitalitysector rondhost en de vinger aan de gastronomische pols heeft, wordt hij regelmatig gevraagd om deel uit te maken van food-gerelateerde Think-tanks en geeft hij ook kookworkshops en bbq-workshops

Als punkrocker in hart en nieren werpt hij zich altijd ‘feet first’ en met een zak vol goesting in het leven, doorspekt met lekker eten, veel fun, humor en goddelijke drank. Be prepared!

Foto : Pieter D'Hoop

Ontdek meer van deze chef

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in onze workshops en laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier.