Italiaanse dolce
Gastronomisch Italiaans koken met Njam-tv chef Sarah Puozzo

Niveau:
Sarah Puozzo

In de prijs voor deze workshop is alles inbegrepen behalve de drankjes.

De prijs is incl BTW.

Wat mag je verwachten?

Tijdens deze kookworkshop ga je heerlijk aan de bak! Taarten, gebak en ijs komen aan bod.
Je leert technieken en smaken te combineren
 
Een glimp van wat je gaat leren:
- Je leert de authentieke cantuccini uit Toscane maken,
- Je leert deeg bereiden en een mooie crèmevulling voor het maken van de traditionele  Romeinse maritozzi,
- Je leert struffoli maken waar we in Noord-Italië gek op zijn,
- Je leert de perfecte tiramisù maken met zelfgemaakte Venetiaanse savoiardi koekjes.  

Een dag vol heerlijke, zoete calorieën die je gastronomisch leert bereiden.

Foto: Heikki Verdurme

Sarah Puozzo

Specialisatie:
Italiaans


Sarah Puozzo is culinair journalist, auteur en (tv-)kok over de Italiaanse keuken.
Onder de vleugels van haar Venetiaanse familie leerde ze op haar zesde al gnocchi maken. Ze ontdekte dat deze fluweelzachte aardappelballetjes niet aan de Mama Miracoli-boom groeien, maar gemaakt worden van aardappelen, eieren en bloem. Pure ingrediënten, de authentieke Italiaanse keuken. Later ging ze naar Italië en Frankrijk om chefsopleidingen te volgen bij gerenommeerde scholen.
Vooral pasta maken werd later een grote passie. En een passie geeft je honger naar meer. Dat gebeurde in 2020 waar ze de Master of Pasta-titel behaalde in Italië. Kort daarna richtte ze de eerste Pasta Academy op in de Benelux. De academie breidde snel uit met onder andere een bredere culinaire repertoire.

Sarah speelt graag met vuur, niet altijd in de keuken maar ook in de natuur want dat is haar speeltuin. Open vuur, kamado’s of smokers. Stoer BBQ’en, daar flakkert ze van op. Ze is dan ook te zien in het NjamTV-programma “Open vuur”.
In 2022 stond ze in de Top50-lijst van de meest invloedrijke foodies van België en ook van Nederland.

Ontdek meer van deze chef

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in onze workshops en laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier.