Italiaanse apero time!
Gastronomisch Italiaans koken met Njam-tv chef Sarah Puozzo

Niveau:
Sarah Puozzo

In de prijs voor deze workshop is alles inbegrepen behalve de drankjes.

De prijs is incl BTW.

Wat mag je verwachten?

De “Apericena” (Italiaans aperitieven) is na Milaan erg trendy in Florence, Pisa en Bologna. Gastronomische, kleine gerechten die je deelt en die je smaakpapillen laten verlangen naar meer. En dat leer je maken tijdens deze bijzondere 4u-durende kookworkshop.
 
Wat ga je leren? Dit is een sneak peek:

- Hoe je een smokey negroni maakt met een Sicliaanse twist,
- Hoe je met risotto de bijzondere Romeinse supplì maakt,
- Hoe je een mooie bistecca caveman style grilt in een buitenkeuken en het combineert met een authentieke pesto en een gremolata,
- Hoe je tonijnsteak klaarmaakt en als een culinair pareltje serveert,
- Hoe je Sardijnse-Arabische pasta maakt met verse zeevruchten.
 
Je krijgt ook info over de betere wijn-spijscombinatie bij deze gerechten en hoe je alle gerechten daarna als een perfect gangenmenu thuis kan serveren.

Foto: Heikki Verdurme

Sarah Puozzo

Specialisatie:
Italiaans


Sarah Puozzo is culinair journalist, auteur en (tv-)kok over de Italiaanse keuken.
Onder de vleugels van haar Venetiaanse familie leerde ze op haar zesde al gnocchi maken. Ze ontdekte dat deze fluweelzachte aardappelballetjes niet aan de Mama Miracoli-boom groeien, maar gemaakt worden van aardappelen, eieren en bloem. Pure ingrediënten, de authentieke Italiaanse keuken. Later ging ze naar Italië en Frankrijk om chefsopleidingen te volgen bij gerenommeerde scholen.
Vooral pasta maken werd later een grote passie. En een passie geeft je honger naar meer. Dat gebeurde in 2020 waar ze de Master of Pasta-titel behaalde in Italië. Kort daarna richtte ze de eerste Pasta Academy op in de Benelux. De academie breidde snel uit met onder andere een bredere culinaire repertoire.

Sarah speelt graag met vuur, niet altijd in de keuken maar ook in de natuur want dat is haar speeltuin. Open vuur, kamado’s of smokers. Stoer BBQ’en, daar flakkert ze van op. Ze is dan ook te zien in het NjamTV-programma “Open vuur”.
In 2022 stond ze in de Top50-lijst van de meest invloedrijke foodies van België en ook van Nederland.

Ontdek meer van deze chef

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in onze workshops en laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier.