In de prijs voor deze workshop is alles ingebgrepen behalve drankjes.
De prijs is incl BTW.
In de prijs voor deze workshop is alles ingebgrepen behalve drankjes.
De prijs is incl BTW.
Basis technieken: garneren (schrijven met chocolade) dresseren (met een spuitzak werken) chocolade tempereren
We passen deze technieken toe door middel van aangekochte chocolade cups te vullen met praliné en boterroom:
- dresseren met spuitzak: hoe hanteer je een spuitzak, vullen, grip, figuren spuiten (rosas ovaal rondjes en andere vormen)
deze worden afgesloten met getempereerde chocolade:
- basis principes van tempereren
-gebruik en maken van een papierenspuitzakje (cornetje) basis technieken
Op het einde van deze workshop zullen we wat pralines geproduceerd hebben, maar de nadruk ligt echt op het oefenen van de handelingen en technieken
U wenst zich in te schrijven op de wachtlijst voor deze workshop?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op van zodra er een plaats in onze workshop vrijkomt.
Nodig een vriend uit om deze workshop te bekijken.
Tom werkt al van zijn 15 jaar als student in dorpse bakkerijen.
Na zijn opleiding aan PIVA te Antwerpen is hij aan een leertocht begonnen door in de toenmalige beste patisserie zaken van België te gaan werken oa. Del Rey, Pierre Marcolini,...
Vervolgens heeft Tom de overstap gemaakt naar gastronomie bij Petit Zinc met 1 ster en daarna naar de Karmeliet met 3 sterren.
Later heeft hij samen met zijn vrouw Patisserie Academie in Brugge gestart.
Tom trok opnieuw naar de horeca om er gedurende een paar jaar verantwoordelijke patissier te zijn voor de concepten van Sergio Herman in Cadzand. Na een tijd als docent te werken voor kokschool Ter Duinen in Koksijde is hij tegenwoordig actief als freelance consulent voor desserts in verschillende horeca zaken.