In de prijs voor deze workshop is alles inbegrepen behalve drankjes.
De prijs is incl BTW.
In de prijs voor deze workshop is alles inbegrepen behalve drankjes.
De prijs is incl BTW.
Jij wilt Vonken leren kennen? Of gewoon leren koken met een buitenoven? Je leert het koken met vuur kennen dankzij een vurige workshop gegeven door Adrien Billiet, de bezieler achter Vonken.
Dit is wat je leert:
Maak en beheers het vuur en leer verschillende temperatuurzones kennen
Verschillende originele hapjes om te beginnen (Farci’s, Gebrande Champignons)
Pizza uitduwen, stretchen en perfect in en uit de Vonken glijden — zoals het moet
Vlees grillen in de houtoven en samen bereiden met lang gegaarde harde groentes
Origineel ovenschoteltje met vis en groentjes
Verrassend dessert uit de houtoven
Koop je na afloop van de workshop een Vonken bij één van de verdeelpunten? Dan krijg je na succesvolle registratie van jouw Vonken (samen met het inschrijvingsbewijs van de workshop) twee geweldige accessoires toegestuurd van Vonken.
Er zijn meerdere Vonken ovens beschikbaar om in kleinere groepjes met een oven te kunnen werken.
U wenst een inschrijving aan te vragen voor deze workshop?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Nodig een vriend uit om deze workshop te bekijken.
Adrien Billiet (°27/12/1994) is oprichter & Bezieler van het innovatieve merk Vonken, dat bekend staat om zijn originele benadering van een oeroud concept: de buitenoven. Terwijl Vonken stilletjes de wereld verovert, staat Adrien nog steeds het liefst achter het vuur van zijn eigen Vonken met authentieke gerechten die lang niet alleen rond pizza draaien. Hij maakt er een kunst van om een waaier aan gerechten in een buitenoven te maken — grillen, brood bakken, slowcooking, smoken, taart en gebak en nog zoveel meer.
Adrien is een hobbykok van het eerste uur die zijn zomervakanties vulde in bakkerateliers aan de kust en traiteurs in het weekend, maar ook als kok-aan-huis met zijn zelf geknutselde buitenoven. Hij leerde de culinaire stiel in Bologna (in 2017 en 2018) bij chef-op-rust Lorenzo Maini met wie hij de pannen van het dak kookte en al de Italiaanse klassiekers onder de knie kreeg. In 2022 bracht Adrien zijn eerste kookboek Puur Pizza (Stichting Kunstboek) met een verfrissende kijk op de wereld en geschiedenis van Pizza en al de verrassende combinaties die je ermee kan doen. De laatste jaren legde hij zich toe op het geven van workshops rond brood bakken, koken met vuur en pizza en ontwikkelt noestig verder aan een reeks kookaccessoires voor zijn geliefde toestel Vonken.
Adrien werkt het liefst rond pure smaken en heeft vanwege zijn achtergrond als academicus (hij is halftijds professor aan de Katholieke Universiteit van Rijsel en verbonden aan de KU Leuven) een oog voor de geschiedkundige kant van recepturen en kooktradities. Wist je bijvoorbeeld dat het woord “pizza” etymologisch gelinkt is aan het oude Griekse woord “pitta” wat in het Midden-Oosten zoveel betekende als “plat brood”?