Patisserie technieken
VOLZET

Niveau:
Dinsdag 15/09 19u00 tot 23u00 Tom Van Loock 400 Euro (voor 5 workshops) De bar is open tijdens deze workshop

De prijs is incl. BTW. 

Wat mag je verwachten?

Fox Flambé organiseert 5 workshops met TOP-patissier Tom Van Loock.

Tom was oa patissier bij Marcolini , De Karmeliet en Sergio Herman!

In deze workshop reeks wordt gefocust op technieken

- basis degen: boterdegen, zandkoekjes, crumble taart, cake beslag

- basis technieken maskeren en garneren, dresseren (handelingen met spuitzak), gameren (schrijven met chocolade)

- taarten met appel (appel/amandeltaart, tarte tatin, fijne appeltaart, appeltaart met platte kaas, strudel)

- dessert glaasjes / basis technieken mousses (chocolade mousse, bavarois, fruit mousse)

- restaurant klassiekers : chocolade soufflé, crême brulée, clafoutis, pain perdu

Een workshop duurt ongeveer 3 tot 4 uur. We zorgen er telkens voor dat er vanalles kan geproefd worden.

Tom is echt een super patissier. Mis deze kans niet als je blij wordt van lekker dessert!

Datums workshops :  15/9/20 - 13/10/20 - 17/11/20 - 15/12/20 - 19/1/21

Tom Van Loock

Tom werkt al van zijn 15 jaar als student in dorpse bakkerijen.

Na zijn opleiding aan PIVA te Antwerpen is hij aan een leertocht begonnen door in de toenmalige beste patisserie zaken van België te gaan werken oa. Del Rey, Pierre Marcolini,...

Vervolgens heeft Tom de overstap gemaakt naar gastronomie bij Petit Zinc met 1 ster en daarna naar de Karmeliet met 3 sterren.

Later heeft hij samen met zijn vrouw Patisserie Academie in Brugge gestart.

Onlangs is Tom begonnen als verantwoordelijke patissier voor de concepten van Sergio Herman in Cadzand.

 

Ontdek meer van deze chef

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in onze workshops en laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via onderstaand formulier.